אז רציתי להתחיל במה שנראה לי חשוב יותר.
לענות לשאלה הבסיסית: מאיפה אני מתחיל?
האם כדאי לפתוח אתר לימודי עם אפליקציות גוגל או שכדאי להתחיל דוקא בהעלאת סרטוני הדרכה לרשת בעזרת חשבון יוטיוב?
והאמת היא שגיליתי שזו לא שאלה פשוטה ופתאום הייתי צריך לבדוק מה מצליח יותר או בעצם מה חשוב יותר… התפלאתי (או בעצם לא כל כך) שערוץ היוטיוב שלי מקבל הרבה יותר ביקורים מאשר האתר הלימודי וזה לא רק בגלל שני הסרטים "הכור בדימונה" ו"הפצצה הגרעינית על הירושימה" שבוודאי מושכים גולשים רבים ללא קשר להוראה או לימוד הכימיה.דווקא סרטים כמו "מצבי צבירה" ו"מבנה האטום" זוכים להשמעות חוזרות על בסיס יומי. זה לא ממש מפתיע כי בעצם כאן נמצא רוב התוכן שמוצג באתר. אז אם אתם רוצים להתחיל ולא יודעים ממה אני ממליץ על לבנות ראשית את מאגר סרטוני ההדרכה שלכם וקצת פחות על בניית האתר ופעילויות.אגב, ממש בזמן כתיבת שורות אלו החלטתי להוריד את הסרטונים "הכור בדימונה" והפצצה הגרעינית על הירושימה" מהרשת בגלל זכויות יוצרים, למעשה הבסיס לסרטונים אלו ממקורות אחרים ואני רק הוספתי כתוביות בעברית או הסברים נוספים, בכל מקרה יוטיוב אינם רואים זו בעין יפה (גם כשנותנים קרדיט בסוף) והחלטתי שכדאי לעבוד לפי כללי המשחק המקובלים ובשאיפה כל החומרים בברקימיה יהיו מקוריים 100%.
קצת על שירותי גוגל
אז מה זה גוגל? ומה הקשר בין אתר הלימודי, חשבון היוטיוב וכל מיני יישומים אחרים?
ומאיפה צריך להתחיל?
בלי להכנס יותר מידי לפרטים אני חושב שכדאי לעשות קצת סדר, במיוחד למי שלא כל כך מבין במחשבים ובאתרי הרשת.
גוגל (google) היא חברה שמפתחת מוצרים רבים בתחום הרשת, כרגע כמו חברות ענק אחרות, גוגל מחזיקה בבעלות של "מוצרים" רבים כמו (יתכן כי בחלק מהשירותים מטה אתם כבר משתמשים)
- ג'י מייל (Gmail) – שירות דוא"ל
- מנוע חיפוש גוגל (מהחזקים והמוצלחים ברשת! תלמידיכם משתמשים בו כל הזמן, חלק מהעבודות שהגישו מגיעים מחיפושים במנוע גוגל… בידקו 🙂 )
- אתרי גוגל (Google sites) – שירות הקמת אתרים והשקתם לרשת – הבסיס לאתר לימודי אם תפתחו אחד כזה
- אלבומי פיקסה (Picasa) – שירות אחסון ושיתוף תמונות ברשת
- יוטיוב (YouTube) – שירות אחסון ושיתוף סרטי וידאו וקליפים ברשת (החברה ויחד איתה השירות המוצע נרכשו ע"י גוגל ב 2006)
- גוגל מסמכים (Google Docs) – שירות אחסון ושיתוף מסמכים ברשת
- ועוד…
גוגל מציעה את השירותים האלו בחינם! ולכן גוגל היא הבחירה האישית שלי בתור פלאטפורמה נגישה להוראה מקוונת.הבלוג עוסק בעיקר כיצד לבנות את כלי היסוד להוראה מקוונת בעזרת שירותי גוגל, בגלל שהם:
בחינם, כוללים מגוון רחב של אפשרויות ובעיקר נגישים למורים ותלמידים.
צעדים ראשונים
אז…. הנה בשלבים מה עליכם לעשות.אלו הם לא הוראות מפורטות עד הפרט האחרון, גם בכדי לא לעייף, אך בעיקר כי תהליך הלמידה דורש מהמשתמש ללמוד לגלוש ולקרוא הוראות ממקורות שונים – כך תלמדו איך להוסיף עוד ועוד יישומים לפעילותכם הממוחשבת.
הוראות מפורטות ומידע נוסף (גם בעברית) ניתן למצוא באתרי התמיכה של גוגל ורצוי למעשה ללמוד בעיקר, מקישורים אלו.
- ראשית עליכם לפתוח חשבון גוגל שכולל בעיקרו חשבון דוא"ל. הנה הקישור: פתיחת חשבון דוא"ל גוגל
- אחרי שפתחתם חשבון גוגל עליכם ליצור חשבון יוטיוב (להעלאת סרטים) בקישור: פתיחת חשבון יוטיוב – אתם תדרשו להקליד את כתובת הדוא"ל והסיסמא שיצרתם בשלב 1. למעשה חשבון הבסיס שלכם הוא של גוגל ואתם כרגע מוסיפים את שירותי יוטיוב.
- באופן דומה עכשיו עליכם לפתוח חשבון לשירות נוסף : אתר גוגל שישמש אותכם כבסיס לאתר לימודי.
כמו בשלב הקודם, כדי לפתוח אתר גוגל תזדקקו לדוא"ל ולסיסמא שיצרתם בשלב 1.
אם ברצונכם לתת לאתר שלכם כתובת ייחודית (כמו barakimia.com) יהיה עליכם לשלם עבור כתובת ייחודית וההוראות לכך ניתנות בזמן ההרשמה. הצטרפות ללא תשלום תיתן לכם אפשרות לפתוח אתר בכתובת של אתרי גוגל אך לא תאפשר לכם לפתוח חשבונות דוא"ל ייחודיים לתלמידיכם. (זהו כלי ייחודי הכלול בהרשמה לאתר בתשלום להוראה שכן יאפשר לכם לתת גלישה לחשבונות מסויימים בלבד ויאפשר לשלב שאלונים אישיים לתלמידים בעלי דוא"ל וסיסמא ייחדית. בכל שלב תוכלו "לשדרג" את אתרכם ולקבל תוספת של שירותים. על כיצד ליצור חשבונות תלמידים ארחיב ברשומה אחרת.
אם תבצעו צעדים אלו, הרי שיש בידכם את הכלים הבסיסיים להתחיל.
מבחינת אסטרטגיה, אני חושב שכדאי להתחיל דוקא אם חשבון היוטיוב והכנסת תכנים לימודיים שיאפשרו לתלמיד להחשף להוראה המהופכת כבר בשלב מוקדם.
בשביל ללמד דרך סרטוני יוטיוב עדיין אין צורך ממשי בבניית אתר מסודר, זה חשבו לשלב מאוחר יותר כדי לרכז את החומר ולהכיל תכנים נוספים.
להשאיר תגובה